Szigetszentmártoni futónap

Archívum – 2018. október 27. Az első

Hogy is jött az ötlet?

Egy csodás nyári napon megszületett Nagy Natasa Léna a kislányom. Ez változást hozott az életünkbe, rengetek pozitív energiát adva. Teltek múltak a hetek és arra gondoltam, hogy mindeképp szeretnék csinálni valami olyan dolgot még az idén amit esetleg minden évben meg lehet ismételni és később, évek múltán visszanézve ehhez az évhez tudom kötni. Elsőre a Balaton átúszásra gondoltam, de felkészülési idő hiányában a 6 km-es úszás kicsit soknak tűnt, így elvetettem a dolgot 🙂 Aztán pár hét múlva jött a nagy ötlet. Már régóta tervezem, hogy szeretnék csinálni valami eseményt a faluban a helyieknek ami kicsit szinesíti Mártont és összehozza az embereket. Fiatalokat, idősebbeket egyaránt. Ekkor fogalmazódott meg bennem a futónap gondolata. Mivel a hosszú napok után rendkívül jól kikapcsolja az agyat egy kis mozgás ezért hobbi szinten elkezdtem futni. Régebben elképzelhetetlennek tartottam, hogy fussak. 10 évvel ezelőtt, ha valaki azt mondja, hogy futni fogok, kinevettem volna 🙂 A futásban az a jó, hogy nem kell hozzá elutazni sehova. Bármikor, bárhol, bármilyen időben lehet futni és utána az ember közérzete határozottan jobb. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek! Mindegy a tempó. Lehet egy gyors séta, kocogás. Kezdésnek csak egy-egy km. Lényeg, hogy csak el kell kezdeni aztán megy magától!

Munkám kapcsán már volt szerencsém pár rendezvényt lebonyolítanom, de futónapot még nem csináltam ezért sok kérdőjel volt bennem. Beszéltem pár futó barátommal elmondtam mit szeretnék és ők megerősítettek hogy közös erővel sikerülhet, csináljuk, vágjunk bele! Először a helyszínt kellett kijelölni. Mivel 5 és 10 km es útvonal volt becélozva, így nem sok lehetőség volt. Első gondolat egy Márton napi, szöllő lugasok közti futás volt. Ezt a parkolóhely hiánya, a vizesblokk és áram kérdés miatt hamar elvetettük. A főutat is, mivel nem lehet lezárni. Kizárásos alapon a Dunaparti rész maradt a rendezvény lebonyolításához. A Szigetszentmártoni Önkormányzathoz fordultam segítségért és ők kézséggel a segítségemre voltak mindenben! Nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést. Odaadták a focipályánál lévő épületet és a teljes területet. Segítettek az útvonal lezárásában és a sok munka mellett még anyagilag is támogatták a rendezvényt. A kezdeti támogatás nélkül nem is tudtuk volna létrehozni a versenyt. Kellet a kezdeti lökés, segítség. Ezután minden követ megmozgatva, fokozatosan elkezdtük felépíteni a dolgot. Logót szerkesztettünk, kiajánlókat írtunk és nagyságrendileg 2 hónap alatt sikerült felépíteni a futónapot. Rendkivül fontos volt a közel 70 önkéntes munkája, akik ingyen, bérmentve segítettek és munkájukkal támogatták az eseményt! A ceremoniamester, fotós, videós, regiszrációs és szervező csapat, a terelésnél lévő emberek, parkolás, díjátadás, frissítésnél segítők és még sokan mások. Nagy köszönet mindenkinek! Nagyon nagy hála még a helyi és környező településen lévő vállalkozoknak, hogy anyagilag segítettek,és hozzájárultak a költségekhez.

A célegyenesbe érve a versenyt megelőző napra minden elkészült. Érmek , oklevelek, ajándékcsomagok, sátrak, a pálya készen állt! Már csak egy dologért kellett imádkoznunk, az időjárásért! A futóversenyt megelőző napokban esővel és nagy széllel is találkoztunk. Rettentő nagy izgalommal vártam a reggelt. Szerencsénkre csodás napra ébredtünk, az időjárás kegyes volt. Nagyon sokan eljöttek és meglepően sokan érkeztek az ország különböző pontjáról. Örömmel nyugtáztuk, hogy nem csak a környező városokból, falvakból, hanem például Debrecenből, Győrből is érkeztek futók. Sokan először jártak a településen. Jó volt látni a helyi összefogást, hogy mindenki pozitív, segítőkész volt. A gyerekek öröméről nem is beszélve.

Végül örömmel láttuk, hogy sikeres volt a rendezvény. Közel 600 induló volt. Az esetleges hibákat, észrevételeket nyugtáztuk és próbáljuk orvosolni, hogy legközelebb még színvonalasabb rendezvényt tudjunk szervezni! Bízom benne, hogy valami elindult és hogy lesz folytatás! Nagyon köszönöm a családomnak, feleségemnek, hogy végig támogattak, hittek a rendezvény sikerében. Köszönöm kislányomnak Natasának, hogy inspirált! Nagy köszi a Barátoknak, haveroknak! Köszönöm a Falumnak!

Találkozunk jövőre !

Tisztelettel: Nagy Gábor Főszervező

Fénykép galériák

Feldolgozás alatt