Szigetszentmártoni futónap

SZIGETSZENTMÁRTON FOCIPÁLYA
2021. SZEPTEMBER 11. 9:00-14:00

Versenykiírás

IV. Szigetszentmártoni Futónap
Időpont: 2021. szeptember 11. szombat 9:00-14.00.
Versenyközpont: Szigetszentmártoni focipálya (Dunapart-felső utca)

Távok
Ingyenes gyerekfutamok: 400 m, 1 km, 2 km
Felnőttfutamok: 5 km, 10 km, 21,1 km (félmaraton)

Tervezett program
7:00: Rajtcsomagok átvétele
9:00: Félmaraton rajt
9:10: Ovifutam 400 m
9:20: Ovifutam eredményhirdetés
9:30: Alsós sulifutam 1 km
9:45: Alsós sulifutam eredményhirdetés
10:00: Felsős sulifutam 2 km
10:30: 10 km start
10:40: 5 km start
10:50: Senior futam – 2 km séta
11:00:Felsős sulifutam eredményhirdetés
13:00:
Felnőtt futamok eredményhirdetései

A pálya
5 km, 10 km: rajt a focipályától a Duna-parton Ráckeve felé egészen horgásztanyákig. Ott fordítópont és onnan vissza a faluba.
Félmaraton: rajt a focipályától, végig a Duna-parton Ráckevére, fordítópont a Malom-öbölnél (Tesco), vissza a Duna-parton Mártonon keresztül Szigetcsépre egészen a bekötő útig, ott újabb fordítópont után a lovarda elötti úton vissza a Rajt-Cél kapuhoz.

Részletes térkép az alábbi linken látható: martonifutonap.hu/palya/

A félmaratoni útvonal 60 százaléka kis forgalmú, üdülőterületi utakon vezet. Az útvonal nyolcvan százaléka aszfaltos út, húsz százaléka tömör, kavicsos földút. Húsz százalék pedig Duna-parti ligetes ösvény.

Időmérés
A versenyen chipes időmérő rendszerrel mérjük az időket. A félmaratoni pályán három részidőmérő kapu lesz felállítva: az első a rajt/cél kapunál, a második Ráckevén a fordítópontnál, a harmadik a szigetcsépi fordítónál.

Szintidők
Egyik távon sincs szintidő, de az eredményhirdetéseket 13:30-kor elkezdjük!

Nevezés
Az online nevezés a járványügyi korlátozások enyhítésekor, legkorábban június 1-én indul a martonifutonap.hu/nevezes oldalon

Nevezési díjak
Az Ovi-, Sulifutamok
ingyenesek!
5 kilométer: 3000 Ft
10 kilométer 3000 ft
21 kilométer: 4000 Ft

Helyszíni nevezés
Helyszíni nevezésre előre láthatóan nem lesz lehetőség!

A nevezési díj tartalma
Részvétel a versenyen
Orvosi felügyelet a verseny alatt
Öt frissítőpont a pályán
Rendőri és polgárőri biztosítás
Egyedi befutóérem
Bemelegítő masszázs a futamok előtt
Chipes időmérés

Nevezési díj visszatérítés
Visszalépés esetén nem lesz lehetőség díj visszafizetésre (a nevezés átírását más nevére előre láthatóan a verseny előtt két hétig tudjuk biztosítani).

Amennyiben a koronavírus miatt nem tudjuk megtartani a rendezvényt, mindenki visszakapja a nevezési díjat! 

A IV. Szigetszentmártoni futónap hivatalos pólója
A versenyre most is készül póló, melyet a nevezéskor a futóink kedvezményes áron igényelhetnek. A pólóigényt és a kívánt méretet a versenyre jelentkezéssel együtt kell leadni és a póló árát is a nevezési díjjal együtt kell elküldeni.

A póló mintáját hamarosan közzétesszük

Díjazás
Minden célba érő befutóérmet kap.
Emellett minden kategóriában az első három helyezettet külön díjazzuk.

Kategóriák
A versenyen csak egyéni teljesítés lehetséges. Mindhárom távon a férfi és női kategóriákat három korcsoportban díjazzuk. A korcsoport besoroláskor csak a születési évet vesszük figyelembe (pl. az a versenyző, aki 2020-ban tölti be a 18. életévét, már a felnőtt kategóriában indul).

ifjúsági: 0-17 éves korig (félmaratonon 12 éven aluli versenyző nem indulhat!)
felnőtt: 18-49 éves korig
senior: 50 éves és a felett

Frissítés
A pályán átlagosan 3 kilométerenként frissítőpontok találhatók. A célban minden befutó vizet, energia italt és gyümölcsöt kap.

Gyerekfutamok
A kisebb gyerekeknek rendezett hagyományos ovifutam 9:10-kor rajtol a focipályán. A táv 400 méter. Az alsósfutam 1 km es távja a focipályától a strandig és vissza .A felsősök egy 2 km-es kört futnak a faluban. A futamokra a nevezés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges! Nevezni a verseny előtt egy hétig lehet, a helyszínen már nem! A gyerekfutamok minden indulója befutóérmet kap. Emellett a minden kategóriában az első három helyezett külön érem díjazást kap.

Versenyszabályzat
A versenyen mindenki a saját felelősségére indul a választott távnak megfelelő felkészültséggel. A versenyzőkre a szervezők baleset biztosítást nem kötnek. Igény esetén ezt mindenkinek egyénileg kell intéznie!

A rendezvényen a versenyzőkről készült fényképeket és videókat a szervezők a versenyhez kapcsolódó promóciókhoz felhasználhatják.

Fenntartjuk a jogot a program és a pálya módosítására.

A versenyen a rajtszámot jól látható módon, a ruházaton elöl kell viselni.

A versenyen a futókat görkorcsolyával kísérni tilos (a terepviszonyok nem alkalmasak erre). A kerékpáros kíséret sem megengedett.

A versenyen kutyával futni nem lehet.

A versenyen minden futó köteles betartani a közúti közlekedés szabályait. A pálya első 2 kilométerén forgalommentes útvonalat biztosítunk, a többi szakasz kis forgalmú, üdülőterületi út!

A versenyen a 18 év alatti futók írásos szülői belegyezéssel indulhatnak. A félmaratonon 12 év alattiak indulása nem megengedett!

A versenyközpontban csomagmegőrzőt működtetünk, amit a rajtszámotokkal tudtok igénybe venni. A verseny területén lévő értékekre felelősséget nem vállalunk.

Felelősségvállalás
A rajtcsomag átvételekor minden futótól kérünk egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Ezt a helyszínen is ki lehet tölteni, de nagyban segítitek a munkánkat, ha előzetesen kitöltitek és aláírva hozzátok vasárnap (az előnevezés visszaigazoló levelével küldjük a nyilatkozatokat is).